Uslovi poslovanja

Kao i u svakoj prodavnici, slobodno razgledajte i upoznajte proizvode, bez obaveze porudžbine. Ukoliko se odlučite za poručivanje bilo kog proizvoda, najvažnije je da znate da poručivanje preko naše veb stranice obavljate na siguran način, bez ikakvog rizika za vas i bez mogućnosti zloupotrebe podataka.

Osnovni pojmovi

U smislu ovih opštih uslova, kupac je fizičko ili pravno lice koje naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda posredstvom internet stranice Tech Poets d.o.o., Bulevar kralja Aleksandra 310, 11050 Beograd (u daljem tekstu Tech Poets).

Ako su u podacima o kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlašćenom osobom kupca. Kupcem se smatra osoba koja poručuje i plaća proizvod, a primaocem se smatra osoba kojoj se proizvod isporučuje, a različita je od osobe kupca.

Lični podaci I poslovna sposobnost

Prihvatanjem opštih uslova kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban, te da ne postoje nikakve poznate prepreke u poručivanju i kupovini proizvoda od Tech Poetsa, tj. za kupovinu putem web shopa.

Tech Poets u skladu sa izjavom o privatnosti i sigurnosti podataka prikuplja samo osnovne podatke koji su nužni za ispunjavanje obaveza.

Kako bi porudžbina bila važeća, osoba koja popunjava porudžbinu mora biti starija od 18 godina.

Poručivanje i kupovina

Proizvodi se poručuju odabirom, korišćenjem menija i popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može poručiti i kupiti proizvod kao registrovani ili kao neregistrovani korisnik.

Plaćanje poručenih proizvoda moguće je obaviti na sledeće načine:

* e-bankingom
* opštom uplatnicom
* pouzećem

Porudžbina se smatra primljenom:

* u slučaju plaćanja e-bankingom, opšom uplatom – u trenutku kada Tech Poets elektronskim putem primi evidentiranu uplatu.

U trenutku kada porudžbina bude primljena, Tech Poets će elektronskim putem e-maila obavestiti kupca o tome da je porudžbina primljena odnosno da je proizvod poručen. Ako poručeni proizvod nije raspoloživ na zalihama, Tech Poets će obavestiti kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ i da će ga izvesti o roku u kojem je proizvod dobavljiv.

Ako je proizvod poručen, a kao način plaćanja odabran e-banking ili opšta uplata, Tech Poets se obavezuje da izvrši rezervisanje proizvoda na zalihama u trajanju od 3 radna dana, ne uključujući subotu. Nakon isteka 3 radna dana od primanja porudžbine, Tech Poets ne garantuje raspoloživost proizvoda.

Kupovina

Postupak je vrlo jednostavan i sastoji se od samo nekoliko koraka. Nakon odabira možete videti pregled čitave porudžbine sa cenama i porezom, sa podacima o načinu plaćanja i dostave. Poslednji korak predstavlja slanje konačne porudžbine.

U svakom trenutku, pre konačnog slanja, vašu porudžbinu možete menjati, povećati ili smanjiti, dodati bilo koji proizvod ili odustati od celokupne porudžbine. Kada pošaljete konačnu porudžbinu, na vašu e-mail adresu stići će automatski i potvrda porudžbine sa svim bitnim elementima, za vašu ličnu evidenciju.

Cene

Cene su aktivne za važeću porudžbinu kakve jesu u vreme dostavljanja porudžbine.

Cene u pregledima proizvoda ne sadrže troškove dostave ali uključuju PDV. Moguće su greške u izraženim cenama na sajtu.

Registracija korisnika

Tokom biranja proizvoda, a pre slanja vaše prve porudžbine morate otvoriti nalog na našem sajtu. Korisnici koji se nisu registrovali mogu pregledati proizvode.

Postupak registracije je kratak i jednostavan. Unos vaših korisičkih podataka obavljate samo jednom, prilikom prve porudžbine ili prilikom prvog kreiranja korisničkog naloga, a za svaku kasniju prijavu kao korisnik ove prodavnice trebate samo korisničko ime (vaš unapred postavljeni e-mail) i šifru (podatak koji korisnik sam određuje u postupku unosa svojih podataka). Sve svoje podatke koje ste uneli prilikom kreiranja korisničkog naloga možete naknadno menjati.

Ukoliko ste zaboravili svoju šifru ili ste naišli na problem ili nejasnoću, kontaktirajte nas e-mail porukom na adresu: info@techpoets.com

Pravo potrošača na odustanak od ugovora

Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija u roku od 1 dana.

Kod ugovora o prodaji robe, rok od 1 dana računa se od trenutka kada roba dospe u državinu potrošača, odnosno trećeg lica koje je odredio potrošač, a koje nije prevoznik.

Potrošač ostvaruje pravo na odustanak od ugovora izjavom koju može dati na posebnom obrascu za odustanak od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija ili na drugi nedvosmislen način. Obrazac možete preuzeti putem sledećeg linka.

Izjava o odustanku od ugovora kod ugovora na daljinu i ugovora koji se zaključuju izvan poslovnih prostorija smatra se blagovremenom ukoliko je poslata trgovcu u roku iz stava 1. ovog člana.

U ovom roku to može uraditi bez ikakvog objašnjenja i tražiti da zameni za drugi artikal, uz doplatu, ili da zahteva povrat novca. Kupac nas o ovom obaveštava slanjem e-maila na info@techpoets.com

Ukoliko kupac vraća artikal koji je dobio putem kurirske službe, zakonski rok je 14 dana od prijema robe od kurira. U tom roku kupac se upućuje na slanje kupljenog artikla u naš servis u Beogradu. Kupac na adresu servisa treba da pošalje:

* Artikal koji vraća
* Kopiju računa
* Obrazac za odustanak od ugovora

Po prijemu ovako poslate robe, naša služba će vas obavestiti o načinu rešavanja reklamacije.

Ukoliko Vam je pošiljka stigla oštećena, neophodno je da u roku od 24 sata kontaktirate kurirsku službu koja je isporučila paket, kako bi napravili zapisnik. Ukoliko je roba stigla neoštećena, ali je neispravna, molili bismo da nam pošaljete mejl na adresu info@techpoets.com.

U svakom trenutku pre realizacije porudžbenice, možete prekinuti saradnju sa nama, a obavestićete nas tako što ćete nam dostaviti formular za jednostrani raskid ugovora.