Šta je NAS?

NAS (Network Attached Storage) je inteligentni uređaj za skladištenje podataka, povezan na vašu kućnu ili poslovnu mrežu. Možete da skladištite sve datoteke vaše porodice i kolega na NASu, od važnih dokumenata do dragocenih fotografija, muzičkih i video kolekcija. Korišćenjem veb pretraživača ili mobilnih aplikacija, možete pristupiti datotekama i koristiti različite usluge koje NAS pruža putem Interneta.

Zašto je vama i vašoj porodici potreban NAS?

Koliko fotografija i video zapisa snimite svaki dan?
Da li na vašem pametnom telefonu ili laptopu ponestaje prostora?

Naš stalni izazov je da broj naših digitalnih datoteka stalno raste i da su razbacane po različitim uređajima i uslugama. Da biste konsolidovali ove datoteke na jedno bezbedno mesto, potrebno vam je bezbedno i centralizovano rešenje za skladištenje.

Why do you and your family need one

„Čekaj, zar to Google Drive i Dropbox već ne rade? Zar eksterni USB diskovi ne mogu da reše sve moje probleme sa skladištenjem?”

Glavni nedostaci čuvanja datoteka u javnom oblaku su dopuštanje nekom drugom da drži sve vaše lične datoteke uz visoke mesečne pretplate. Nedostaci eksternih USB diskova se kreću od nedostatka pristupa van lokacije i automatskog pravljenja rezervnih kopija do prenosivosti koja može dovesti do gubitka ili oštećenja.

NAS je najbolja alternativa i neophodnost za moderan dom. Čitajte dalje da biste saznali šta još NAS može da uradi za vas.

Šta Synology NAS može da učini za vas?

What can Synology NAS do for you

Automatski napravite rezervnu kopiju PC i Mac računara

Disk omogućava vašoj porodici da sinhronizuje datoteke između centralizovanog NAS uređaja i njihovog PC/Mac računara. Disk podržava vraćanje prethodnih verzija i deljenje datoteka direktno sa lokalnih računara kako bi se povećala efikasnost. Ako koristite Mac, takođe možete da napravite rezervnu kopiju svog Maca na Synology NASu preko Time Machine.

Saznajte više na: File sync for PC/Mac using Drive
Saznajte više na: Back up files from Mac to NAS with Time Machine

Photo and video backup for iOS and Android<

Rezervna kopija fotografija i video zapisa za iOS i Android

Sve vaše porodične fotografije i video snimci snimljeni pametnim telefonima mogu da se automatski bekapuju na lični prostor na vašem NAS uređaju pomoću Synology Photos. Što je najvažnije, fotografije se automatski grupišu prema sličnim licima, mestima i subjektima uz moć AI tehnologije.

Saznajte više na: Introducing Synology Photos

NAS kao vrhunski media strimer

NAS kao vrhunski media strimer

Želite da gledate video zapise sa računara, mobilnih uređaja, Apple TVa i Android TVa bez potrebe da ih kopirate sa jednog uređaja na drugi? Video Station prenosi video zapise na ove uređaje. Takođe obogaćuje vaše video kolekcije automatski preuzetim posterima, pretražuje titlove sa Interneta i omogućava vam da delite video zapise sa prijateljima.

Saznajte više na: How to use Video Station

Share and collect files in a breeze

Lako delite i sakupljajte datoteke

Deljenje datoteka sačuvanih na NAS uređaju sa prijateljima je lako. Jednostavno kliknite desnim tasterom miša na datoteku ili fasciklu i izaberite “Share File Links” ili “Create File Requests” i generisaćete link. Vaši prijatelji mogu da prate link da bi preuzeli izabranu datoteku ili fasciklu, ili otpremili datoteke na vaš NAS, sa ili bez DSM naloga.

Saznajte više na: Share File Links
Saznajte više na: Create File Requests

Korišćenje Synology NAS uređaja je jednostavno i ekonomično

Synology pruža razne usluge koje štede vreme. Jednostavno se prijavite za QuickConnect ID, koji omogućava lak pristup vašem NASu i oslobađa vas od komplikovanih podešavanja rutera. Intuitivni korisnički interfejs i sveobuhvatni tutorijali takođe vam pomažu da lako upravljate svojim NASom.
Umorni ste od nadogradnje svojih planova za skladištenje u javnom oblaku? Synology NAS pruža mnogo veći prostor za skladištenje bez mesečne pretplate.
Samo podelite prostor za skladištenje sa članovima porodice - mala investicija koja će koristiti celom domaćinstvu.

Zašto je potreban vašoj kancelariji?

Preduzeća sa 50 ili manje zaposlenih moraju da čuvaju sve veću količinu podataka. Takođe zahtevaju pristupačna rešenja za pravljenje rezervnih kopija podataka, deljenje datoteka i kolaboraciju na jednoj datoteci u isto vreme. Međutim, vrlo malo njih ima luksuz namenske IT podrške.

Zašto je potreban vašoj kancelariji?

„Čekaj, zar tradicionalni serveri datoteka i javno skladište u oblaku ne mogu služiti istim svrhama?“

Mnogi počinju tako što čuvaju datoteke na tradicionalnom serveru, ali kada se pojave problemi sa rezervnom kopijom ili kolaboracijom, server brzo postaje neadekvatan. Drugi biraju javno skladište u oblaku, što je pogodno za saradnju, ali izaziva zabrinutost u vezi sa kontrolom podataka i skupim naknadama za pretplatu.

NAS može da vam pojednostavi rad i reši gore navedene probleme. Pre svega, jednostavan je za upotrebu i isplativ. Hajde da pogledamo šta još NAS može da uradi za vaše poslovanje.

Šta Synology NAS može da uradi za vaše poslovanje

Pametan video nadzor

Video nadzor može odvratiti prestupnike i poboljšati odgovornost zaposlenih. Sa Surveillance Station, dobićete široku lepezu bezbednosnih opcija da obezbedite svoju investiciju i sredstva za život.

Pojednostavljena primena i praćenje u realnom vremenu

Surveillance Station pojednostavljuje primenu i tehničku podršku dopunjujući VMS i NVR. Podrška za 6.000+ modela IP kamera omogućava fleksibilnost pri izboru kamere. Možete daljinski pristupiti snimcima uživo i snimljenim putem veb pretraživača ili mobilnih uređaja. Pokretanjem različitih događaja i slanjem push obaveštenja na vaše mobilne uređaje, ili putem SMSa i e-pošte, bićete obavešteni ako nešto nije uobičajeno.

Efikasno praćenje incidenata

Kada je incident prijavljen, moraćete da pronađete i analizirate incident među dugim snimcima. Vremenska linija vam omogućava da lako locirate snimak sumnjivih događaja u nesinhronizovanom režimu. Takođe možete istovremeno da gledate snimke sa različitih kamera u režimu sinhronizacije. Kada tražite određene aktivnosti u video snimku, možete da primenite podešavanja pametne pretrage kao što su nedostajući ili strani objekti da biste poboljšali efikasnost vašeg bezbednosnog programa.

Korišćenje NAS servera je jednostavno uz niske troškove posedovanja

Synology NAS je jednostavan za rukovanje i ne zahteva posvećenog IT stručnjaka za instalaciju ili upravljanje.
Može se konfigurisati i nadgledati preko bilo kog veb pretraživača, pa čak i mobilne aplikacije.
Umorni ste od plaćanja klijentskih licenci za pristup (CAL)?
Synology NAS ne naplaćuje CAL licence ili mesečne pretplate i obezbeđuje mnogo veći, skalabilan prostor za skladištenje i za dalje proširenje.