MacBook Pro 13" M1 (Late 2020) 256GB

MacBook Pro 13" M1 (Late 2020) 256GB

Šifra proizvoda:
EAN:
Brend: Apple

Boja

Tastatura

Dodaj u korpu

Kratak opis

Koriste ga studenti, kreativni profesionalci i mnogi drugi, Apple MacBook Pro 13-inch sada ima prvi Apple čip dizajniran posebno za Mac. Apple M1 integriše CPU, GPU, Neural Engine, I/O i još toga u jedan sistem na čipu (SoC). Realizujte svoje projekte pomoću brze osmojezgrene procesorske jedinice i preuzmite grafički intenzivne aplikacije i igre sa osmojezgrenim GPU-om. Ubrzajte zadatke mašinskog učenja pomoću 16-jezgrenog Neural Engine-a. Sa aktivnim sistemom hlađenja baterija može da izdrži do 20 sati reprodukcije video zapisa.

Retina ekran od 13,3 inča ima rezoluciju 2560x1600 pri 227 ppi, kao i 500 nita osvetljenosti. Takođe podržava P3 široku lepezu boja koja omogućava živahnije boje. Ovo obezbeđuje realne slike sa realno živopisnim detaljima, koji su neophodni za grafički dizajn, ocenjivanje boja i uređivanje. Sa tehnologijom True Tone, balans belog se automatski prilagođava temperaturi boje svetlosti oko vas radi prirodnijeg doživljaja gledanja.

Povežite se na Internet putem Wi-Fi 6 (802.11ax) i koristite kompatibilnu bežičnu perifernu opremu i dodatnu opremu sa Bluetooth 5.0. Dva Thunderbolt 3 porta pružaju USB4 podršku i mogu se čak povezati sa Apple Pro XDR ekranom u punoj rezoluciji od 6K. Apple je takođe uključio mikrofone studijskog kvaliteta za jasne snimke i pozive. Tu je i Appleov najnoviji ISP za kameru u čipu M1, koji omogućava oštrije slike i više detalja u senkama i isticanja u video pozivima. Zaštitite svoj MacBook Pro pomoću Secure Enclave u M1, kao i Touch IDom. Dodirna traka (Touch Bar) omogućava prečice, magična tastatura sa pozadinskim osvetljenjem pruža udoban doživljaj kucanja, a dodirna podloga Force Touch omogućava preciznu kontrolu kursora, mogućnosti detekcije pritiska i Multi-Touch pokrete.

Ovaj Mac dolazi sa unapred instaliranim macOSom. Ažuriranja se mogu besplatno preuzeti putem Mac App Store. Proverite Eplovu veb lokaciju da li ispunjava uslove za nadogradnju.

 

Apple M1 čip

Pakovan sa 16 milijardi tranzistora, Apple M1 integriše CPU, GPU, Neural Engine, I/O i još više u jedan sistem na čipu (SoC). Izgrađen sa 5nm procesnom tehnologijom, Apple M1 pruža performanse koje su vam potrebne bez žrtvovanja efikasnosti napajanja. Apple M1 ima četiri jezgra visokih performansi, od kojih je svako dizajnirano za izvršavanje jednog zadatka, što omogućava multithreadovanje. Postoje i četiri jezgra efikasnosti za rad sa lakšim radnim opterećenjima, koristeći samo desetinu snage, a istovremeno pružajući brze performanse. To znači da Apple M1 radi i do 3,5 puta brže od prethodne generacije, a da istovremeno baterija izdrži do 17 sati bežičnog pretraživanja veba i do 20 sati reprodukcije video zapisa.

Apple M1 8-Core CPU
8GB Unified RAM | 256GB SSD
13.3" 2560 x 1600 IPS Retina Display
8-Core GPU | 16-Core Neural Engine
P3 Color Gamut | True Tone Technology
Wi-Fi 6 (802.11ax) | Bluetooth 5.0
Touch Bar | Touch ID Sensor
2 x Thunderbolt 3 / USB4 Ports
Magic Keyboard | Force Touch Trackpad
macOS

Kliknite ovde za detaljan opis

Profi od glave do pete.Zahvaljujući Apple M1 čipu, 13-inčni MacBook Pro nezamislivo je brz i moćan. Procesor mu je sad i do 2,8 puta brži. Grafika i do 5 puta. Tu je i Apple-ov najnapredniji Neural Engine za do 11 puta brže mašinsko učenje. I baterija koja traje do 20 sati, što je novi rekord na Mac računaru. Ovo je potpuno novi nivo najpopularnijeg Apple profi prenosnog računara.

Mali čip. Veliki korak.

Evo ga! Prvi Apple čip dizajniran posebno za Mac. Opremljen sa neverovatnih 16 milijardi tranzistora, Apple M1 sistem na čipu (SoC) objedinjuje procesor, grafički procesor, Neural Engine, ulaz/izlaz i još mnogo toga u jednom malom pakovanju. Sa neverovatnim performansama, posebno dizajniranim tehnologijama i vrhunskom energetskom efikasnošću,¹ M1 ne predstavlja samo korak dalje, već i jedan potpuno novi nivo u razvoju Mac prenosnog računara.

CPU

8-jezgarni CPU
Superčip.

Zahvaljujući M1 čipu, MacBook Pro je zapanjujuće brz i moćan. Njegov 8-jezgarni CPU jednostavno leti kroz složene radne procese i opterećenja uz do 2,8 puta brže performanse od prethodne generacije² — i sve to uz neverovatnu energetsku efikasnost.

GPU

Za lepotu
je potrebna zver.

8-jezgarni grafički procesor u M1 čipu je najnapredniji grafički procesor koji je Apple napravio do sad. Zaslužan je za vrlo brzu integrisanu grafiku uz ogromno, petostruko poboljšanje grafičkih performansi.


8-jezgarni
Grafički procesor
Do
5x
brže grafičke
performanse3

Mašinsko učenje

16-jezgarni Neural Engine.
Brz i pametan.

Mašinsko učenje donosi neviđenu brzinu i automatizaciju u procese kao što su video analiza, glasovno prepoznavanje, obrada slike i mnoge druge. Apple M1 čip sa 16-jezgarnim Neural Engine-om i velikim brojem tehnologija lansira performanse mašinskog učenja na MacBook Pro računaru direktno u stratosferu.


16-jezgarni
Neural Engine
Do
11x
Brže performanse
mašinskog učenja4

macOS Big Sur

MacOS Big Sur
blista sa
M1 čipom.

Zamišljen tako da iskoristi potpuni potencijal M1 čipa, macOS Big Sur značajno poboljšava preformanse Mac računara i donosi brojna druga poboljšanja. Napredne nove mogućnosti aplikacija. Prelepi novi dizajn. Najbolje mogućnosti za zaštitu privatnosti i najbolja sigurnost u svojoj klasi. To je najnapredniji Apple softver do sad, na najnaprednijem Apple hardveru.

Brzina i responzivnost

M1 čip i macOS Big Sur zajedno ceo sistem čine znatno bržim. MacBook Pro u trenu se pokreće iz stanja mirovanja. Sve svakodnevne radnje su brže — od gledanja fotki do surfovanja u Safariju. Tvoje najzahtevnije aplikacije uvek imaju onoliko snage koliko im treba.

Još
jači.


I budan
u trenu.

Najveća kolekcija aplikacija do sad

Iskoristi moćne aplikacije posebno napravljene za M1. Rosetta 2 omogućava rad svih tvojih postojećih aplikacija. Sada po prvi put svoje omiljene aplikacije sa iPhone-a i iPad-a možeš koristiti direktno u macOS Big Sur operativnom sistemu. Dobićeš pristup najvećoj kolekciji aplikacija za Mac do sada.Termalna efikasnost

Aktivno hlađenje. Tako brz. Tako cool.

Baterija za ceo dan

Do 20 sati baterije.
Novi rekord na Mac računaru.5

Objedinjena memorija

Kontrol-frik.

M1 čip donosi do 16 GB super brze objedinjene memorije. Ovaj jedinstveni skup memorije velike propusnosti i niske latencije omogućava aplikacijama efikasnu razmenu podataka između CPU-a, GPU-a i Neural Engine-a — tako da sve što radiš teče brzo i glatko.

SSD prostor

Do
2 TB
SSD prostora6

Do
3,3GB/s
brzina sekvencijalnog čitanja7

Bezbednost

Zahvaljujući M1 čipu i macOS Big Sur operativnom sistemu, MacBook Pro ima ugrađene napredne mogućnosti za zaštitu sigurnosti i privatnosti koje štite tvoj sistem i podatke.

MacBook Pro.
Sigurno tvoj.

Retina displej

To se zove slika.

Na fantastičnom Retina displeju slike su beskrajno detaljne i stvarne. Tekst je oštar i jasan. Zahvaljujući pozadinskom LED osvetljenju crne su tamnije, a bele su svetlije nego ikad. P3 široki spektar boja pruža još vernije zelene i crvene nijanse nego sRGB. Svaki MacBook Pro sadrži i True Tone tehnologiju koja automatski prilagođava bele nijanse prema temperaturi boje u tvom okruženju — rezultat je još prirodniji doživljaj svega što gledaš.

Svetlina500
nita svetline

P3 široki spektar boja25%
više boja nego u sRGB paleti

True Tone tehnologija


Svetlina displeja
se prilagođava okruženju.

Kamera i mikrofoni

Jasno i glasno.

Zahvaljujući M1 čipu, FaceTime HD kamera sada može iskoristiti sve prednosti najnovijeg Apple procesora za signal slike. Rezultat je bolji kvalitet slike tokom video poziva i više detalja na svetlu i u senkama. Novi mikrofoni studijskog kvaliteta pobrinuće se da te svi jasno i glasno čuju, bez obzira na to da li učestvuješ na sastanku, vodiš podcast ili proveravaš šta ima novo kod prijatelja ili članova porodice.

FaceTime HD kamera

M1 čip čak će ti pomoći da se pokažeš u najboljem svetlu. Naglasci pri slabom svetlu nikad nisu izgledali bolje. Napredno smanjenje zamućenja izoštrava tamna područja. Mogućnost otkrivanja lica koristi Neural Engine za balans bele boje i ekspozicije radi još prirodnijih nijansi boje kože.

Tri mikrofona

Studio kvalitet. Bez studija.
Poboljšani raspon signala i šuma može se meriti sa onima na profesionalnim mikrofonima.
Magic Keyboard

Tvoj tip tastature.

Uz Magic Keyboard ćeš sve obavljati brže i efikasnije. Poboljšani mehanizam makaza omogućava responzivno, ugodno i tiho kucanje. Zahvaljujući Touch Bar-u najpotrebnije komande uvek su ti pri ruci pa kucaš manje i radiš brže. Touch ID pruža ti brzu, jednostavnu proveru autentičnosti za sigurne prijave i kupovine.

Mehanizam makaza.

Piši, programiraj, uživaj.Touch Bar

Novim prečicama brže do cilja.

Uživaj u još većem broju prečica i mogućnosti — kao što su tvoji omiljeni emotikoni i jezici.

Touch ID

Dodirom na senzor otključavaš Mac u trenutku, a pritiskom ga zaključavaš. Otiskom prsta možeš gledati filmove, kupovati aplikacije i pristupati zaključanim dokumentima ili sistemskim podešavanjima bez potrebe ponovnog unosa lozinke. Prilikom online kupovine uz Apple Pay, Touch ID automatski popunjava tvoje podatke za plaćanje i dostavu bez deljenja podataka o tvojoj kartici.


Otključaj svoj Mac

Otvaraj dokumenta zaštićene lozinkom.

Povezivost

Poveži se.
Brže nego ikad.

Wi-Fi 6

Nova generacija Wi-Fi veze nije samo brža, već održava i jačinu veze na MacBooku Pro bez obzira na to koliko se uređaja povezalo na istu mrežu.do 1,2 Gb/s propusne moći8

Thunderbolt / USB 4

Ultra visoka propusnost u kombinaciji sa svestranošću. Thunderbolt ti preko istog ulaza omogućava i prenos podataka i punjenje i još služi kao video izlaz — a MacBook Pro ima ih dva.

Punjenje

Eksterni displejPrenos podataka
do 40 Gb/s8

Povezivanje
uređaja
  1. Testiranja je sproveo Apple u oktobru 2020. na pretprodukcijskim 13-inčnim MacBook Pro sistemima sa Apple M1 čipom i 16 GB RAM-a. Performanse po wattu odnose se na raspon maksimalnih performansi procesora i prosečne utrošene energije dobijen uz pomoć standardizovanih testova performansi. Poređenje je izvršeno na procesorima visokih performansi za prenosne i stone računare komercijalno dostupne u trenutku testiranja. Testiranja performansi sprovode se na posebnim računarskim sistemima, a odražavaju približne performanse MacBook Pro računara.

  2. Testiranje je sproveo Apple u oktobru 2020. na pretprodukcijskim 13-inčnim MacBook Pro sistemima sa Apple M1 čipom te produkcijskim sistemima 13-inčnog MacBook Pro računara sa 4-jezgarnim procesorom Intel Core i7 radnog takta 1,7 GHz, svi konfigurisani sa 16 GB RAM memorije i 2 TB SSD prostora. Projekt otvorenog koda izrađen je sa predizdanjem programa Xcode 12.2 sa sistemima Apple Clang 12.0.0, Ninja 1.10.0.git i CMake 3.16.5. Testiranja performansi sprovode se na posebnim računarskim sistemima, a odražavaju približne performanse MacBook Pro računara.

  3. Testiranje je sproveo Apple u oktobru 2020. na pretprodukcijskim 13-inčnim MacBook Pro sistemima sa Apple M1 čipom, te produkcijskim sistemima 13-inčnog MacBook Pro računara sa 4-jezgarnim procesorom Intel Core i7 radnog takta 1,7 GHz, svi konfigurisani sa 16 GB RAM memorije i 2 TB SSD prostora. Testiranje je sprovedeno na predizdanju aplikacije Final Cut Pro 10.5 na projektu u trajanju od 10 sekundi sa materijalom u formatu Apple ProRes 422, rezolucijom od 3840 x 2160 i 30 sličica u sekundi. Testiranja performansi sprovode se na posebnim računarskim sistemima, a odražavaju približne performanse MacBook Pro računara.

  4. Testiranje je sproveo Apple u oktobru 2020. na pretprodukcijskim 13-inčnim MacBook Pro sistemima sa Apple M1 čipom te produkcijskim sistemima 13-inčnog MacBook Pro sa 4-jezgarnim procesorom Intel Core i7 radnog takta 1,7 GHz, svi konfigurisani sa 16 GB RAM memorije i 2 TB SSD prostora. Testiranje je sprovedeno na predizdanju aplikacija Xcode 12.2 i Create ML 2.0 sa modelom Action Classification izrađenim u aplikaciji. Testiranja performansi sprovode se na posebnim računarskim sistemima, a odražavaju približne performanse MacBook Pro računara.

  5. Testiranja je sproveo Apple u oktobru 2020. na pretprodukcijskim 13-inčnim MacBook Pro sistemima sa Apple M1 čipom, 8 GB RAM-a i SSD-om od 512 GB. Testiranjem reprodukcije filma u aplikaciji Apple TV meri se trajanje baterije pri reprodukciji HD sadržaja od 1080p uz svetlinu displeja postavljenu na 8 klikova od nule. Vek trajanja baterije razlikuje se sa obzirom na način upotrebe i konfiguraciju. Dodatne informacije potraži na www.apple.com/batteries.

  6. 1 TB = 1 bilion bajtova. Stvarni formatirani kapacitet je manji.

  7. Testiranje je sproveo Apple u oktobru 2020. na pretprodukcijskim 13-inčnim MacBook Pro sistemima sa Apple M1 čipom sa 16 GB RAM memorije i 2 TB SSD prostora. Testiranje je sprovedeno pomoću alata FIO 3.23, veličine zahteva 1024 kB, testne datoteke od 150 GB i IO dubine 8. Testiranja performansi sprovode se na posebnim računarskim sistemima, a odražavaju približne performanse MacBook Pro računara.

  8. Proračun brzina je teoretski i može varirati.

  9. Neke mogućnosti, aplikacije i usluge možda neće biti dostupne u svim regionima ili na svim jezicima.