Mac mini M1 (Late 2020) 256GB
Mac mini M1 (Late 2020) 256GB
Mac mini M1 (Late 2020) 256GB
Mac mini M1 (Late 2020) 256GB
Mac mini M1 (Late 2020) 256GB
Mac mini M1 (Late 2020) 256GB
Mac mini M1 (Late 2020) 256GB
Mac mini M1 (Late 2020) 256GB

Mac mini M1 (Late 2020) 256GB

Šifra proizvoda: mgnr3ze/a
EAN: 194252091951
Brend: Apple
104.900,00
Dodaj u korpu

Kliknite ovde za detaljan opis

Novo srce. Nova snaga.Apple M1 čip lansira najsvestraniji Apple dekstop računar u novu dimenziju. Do 3 puta brži procesor. Do 6 puta brža grafika. I najnapredniji Apple Neural Engine za 15 puta brže mašinsko učenje. Mac mini spreman je za rad, igru i kreativnost sa do sad nezamislivom snagom i brzinom.

Mali čip. Veliki korak.

Evo ga! Prvi Apple čip dizajniran posebno za Mac. Opremljen sa neverovatnih 16 milijardi tranzistora, Apple M1 sistem na čipu (SoC) objedinjuje procesor, grafički procesor, Neural Engine, ulaz/izlaz i još mnogo toga u jednom malom pakovanju. Sa neverovatnim performansama, posebno dizajniranim tehnologijama i vrhunskom energetskom efikasnošću,¹ M1 ne predstavlja samo korak dalje, već i jedan potpuno novi nivo u razvoju Mac prenosnog računara.

Procesor

8-jezgarni procesor
Maksi snaga.
Mini format.

M1 daje Mac mini računaru neverovatnu brzinu i snagu. 8-jezgarni procesor radi do 3 puta brže nego prethodna generacija² — i dalje u legendarnom kvadratnom kućištu od 7,7 inča.

Grafički procesor

Neverovatan čip
za neverovatnu
grafiku.

8-jezgarni grafički procesor u M1 čipu je najnapredniji Apple grafički procesor do sad. Zbog njega Mac mini ima ekstremno brzu integrisanu grafiku uz enormno, šestostruko poboljšanje grafičkih performansi. To je nezamisliva količina snage – a sve u neverovatno kompaktnom kućištu.8-jezgarni
grafički procesor
Do
6x
brže grafičke
performanse3

Mašinsko učenje

16-jezgarni Neural Engine.
Mozak operacije.

Mašinsko učenje donosi neviđenu brzinu i automatizaciju u procese kao što su video analiza, glasovno prepoznavanje, obrada slike i mnoge druge. Apple M1 čip sa 16-jezgarnim Neural Engine-om i velikim brojem tehnologija lansira performanse mašinskog učenja na Mac mini računaru direktno u stratosferu.


16-jezgarni
Neural Engine
Do
15x
Brže performanse
mašinskog učenja4

macOS Big Sur

macOS
Big Sur na M1
Pun snage.

Zamišljen tako da iskoristi potpuni potencijal M1 čipa, macOS Big Sur značajno poboljšava preformanse Mac računara i donosi brojna druga poboljšanja. Napredne nove mogućnosti aplikacija. Prelepi novi dizajn. Najbolje mogućnosti za zaštitu privatnosti i najbolja sigurnost u svojoj klasi. To je najnapredniji Apple softver do sad, na najnaprednijem Apple hardveru.

Brzina i responzivnost

M1 čip i macOS Big Sur zajedno ceo sistem čine znatno bržim. Mac mini se budi u tren oka. Sve svakodnevne radnje su brže — od gledanja fotki do surfovanja u Safariju. Tvoje najzahtevnije aplikacije uvek imaju onoliko snage koliko im treba.
Budi
se brže.I pun
energije.

Najveća kolekcija aplikacija do sad

Iskoristi moćne aplikacije posebno napravljene za M1. Rosetta 2 omogućava rad svih tvojih postojećih aplikacija. Sada po prvi put svoje omiljene aplikacije sa iPhone-a i iPad-a možeš koristiti direktno na macOS Big Sur operativnom sistemu. Dobićeš pristup najvećoj kolekciji aplikacija za Mac do sada.Kompaktan dizajn

Integracija tehnologija na M1 čipu čini Mac mini boljim i od mnogo većih računara – omogućujući mu preuzimanje zahtevnih zadataka uz 60 posto manju potrošnju energije od prethodne generacije.⁵


Velika efikasnost.
Mali računar.

Objedinjena memorija

Jedan RAM da vlada svima.

M1 čip donosi do 16 GB super brze objedinjene memorije. Ovaj jedinstveni skup memorije velike propusnosti i niske latencije omogućava aplikacijama efikasnu razmenu podataka između CPU-a, GPU-a i Neural Engine-a — tako da sve što radiš teče brzo i glatko.

SSD prostor

Mac mini ima flash prostor za čuvanje podataka – do neverovatnih 2 TB SSD-a za sve tvoje fotografije i video snimke, datoteke i aplikacije.⁶ A uz brzine do 3,4 GB/s, aplikacije i datoteke pokreću se i učitavaju u trenu.⁷

Bezbednost

Zahvaljujući M1 čipu i macOS Big Sur operativnom sistemu, Mac mini ima najnaprednije mogućnosti za zaštitu sigurnosti i privatnosti u svojoj klasi, koje štite tvoj sistem i podatke.

Sigurno
je sigurno.

Svestranost.

Spreman na sve. 100%

Uz svoju kompaktnost, neverovatne performanse i niz ulaza, Mac mini je savršen za iznenađujući broj primena, kao što su igre i digitalna umetnost. Sa snagom moćnog M1 čipa u kućištu od 7,7 kvadratnih inča, Mac mini će naći primenu na različitim mestima – od kućnih kancelarija do muzičkih studija i mnogih drugih mesta.

Povezivost i proširenja.

Poveži pa vladaj.

Sa dva munjevito brza Thunderbolt / USB 4 ulaza, dva USB-A ulaza, HDMI 2.0, Wi-Fi 6 i Gigabit Ethernet, Mac mini je spreman na sve.

Thunderbolt / USB 4

Možeš prenositi podatke brzinom do 40 Gb/s, puniti i pokretati eksterne uređaje ili povezati jedan eksterni displej do 6K i drugi putem HDMI 2.0 ulaza do 4K.

Wi-Fi 6

Mac mini ima još jednu prednost, Wi-Fi 6 nudi bolje performanse i propusnost do 1,2 Gb/s – za munjevito brze prenose datoteka ili sigurnosno kopiranje na Time Machine.Propusnost do 1,2 Gb/s8
  1. Testiranja je sproveo Apple u oktobru 2020. na pretproizvodnim 13-inčnim MacBook Pro jedinicama sa Apple M1 čipom i 16 GB RAM-a. Performanse po watt-u odnose se na raspon maksimalnih performansi procesora i prosečne utrošene energije dobijen uz pomoć standardizovanih testova performansi. Poređenje je izvršeno na procesorima visokih performansi za prenosne i stone računare komercijalno dostupne u trenutku testiranja. Testiranja performansi sprovode se na posebnim računarskim jedinicama, a odražavaju približne performanse MacBook Pro računara.

  2. Testiranja je sproveo Apple u oktobru 2020. na pretproizvodnim Mac mini jedinicama sa Apple M1 čipom i na proizvodnim Mac mini jedinicama sa 4-jezgarnim procesorom Intel Core i3 od 3,6 GHz, koji su svi konfigurisani sa 16 GB RAM-a i SSD-om od 2 TB. Testirano pomoću predizdanja programa Final Cut Pro 10.5 sa isečkom od 55 sekundi u formatu 4K Apple ProRes RAW sa rezolucijom od 4096 x 2160 i 59,94 sličice u sekundi, transkodiranim na Apple ProRes 422. Testiranja performansi sprovode se pomoću specifičnih računarskih sistema, a odražavaju približne performanse Mac mini računara.

  3. Testiranja je sproveo Apple u oktobru 2020. na pretproizvodnim Mac mini jedinicama sa Apple M1 čipom i na proizvodnim Mac mini jedinicama sa 4-jezgarnim procesorom Intel Core i3 od 3,6 GHz sa integrisanom grafičkom karticom Intel Iris UHD Graphics 630, a sve je konfigurisano sa 16 GB RAM-a i SSD-om od 2 TB. Testirano sa predizdanjem aplikacije Final Cut Pro 10.5 na složenom projektu u trajanju od 2 minute sa različitim medijima u rezoluciji do 4K. Testiranja performansi sprovode se pomoću specifičnih računarskih sistema, a odražavaju približne performanse Mac mini računara.

  4. Testiranja je sproveo Apple u oktobru 2020. na pretproizvodnim Mac mini jedinicama sa Apple M1 čipom i na proizvodnim Mac mini jedinicama sa 4-jezgarnim procesorom Intel Core i3 od 3,6 GHz, koji su svi konfigurisani sa 16 GB RAM-a i SSD-om od 2 TB. Predizdanje Pixelmator Pro 2.0 Lynx testirano je pomoću slike veličine 216 kB. Testiranja performansi sprovode se pomoću specifičnih računarskih sistema, a odražavaju približne performanse Mac mini računara.

  5. Testiranje je sproveo Apple u oktobru 2020. na pretproizvodnoj Mac mini jedinici sa Apple M1 čipom, 16 GB memorije, 2 TB SSD-a i LG UltraFine 5K displejom, te na Mac mini jedinici spremnoj za isporuku sa 6-jezgarnim procesorom Intel Core i7, 8 GB memorije, 512 GB SSD-a i LG UltraFine 5K displejom. Potrošnja energije merena je za vreme pregleda najboljih web-lokacija.

  6. 1 TB = 1 bilion bajtova. Stvarni formatirani kapacitet je manji.

  7. Testiranje je sproveo Apple u oktobru 2020. na pretproizvodnim Mac mini jedinicama sa Apple M1 čipom i 16 GB RAM-a i 2 TB SSD-a. Testirano pomoću alata FIO 3.23, veličine zahteva 1024 KB, testne datoteke od 150 GB i ulazno-izlazne dubine 32. Testiranja performansi sprovode se pomoću specifičnih računarskih sistema, a odražavaju približne performanse Mac mini računara.

  8. Proračun brzina je teoretski i može varirati.

  9. Neke mogućnosti, aplikacije i usluge možda neće biti dostupne u svim regionima ili na svim jezicima.